Volné místo na disku vašeho počítače a kapacita vašeho Google účtu jsou dvě různé hodnoty. Zkontrolujte, kde se zobrazí varování. Změna nastavení synchronizace Drive může snížit využití místního úložiště, aniž by se snížilo to, co máte uložené v Google.
Koupili jste si více úložiště Google, ale váš notebook stále hlásí téměř plný disk. Nebo jste vyčistili složku Stažené soubory, ale Drive stále odmítá nahrát soubor. To jsou různé problémy, i když se týkají stejných souborů.
Přečtěte si varování tam, kde se zobrazí
Varování o úložišti v nastavení systému vašeho počítače ukazuje na disk v tomto zařízení. Varování o úložišti Google účtu ukazuje na online kvótu. Před jakoukoli změnou si udělejte snímek obrazovky nebo si přesně zapište zprávu.
Zkontrolujte oba součty zvlášť. Je možné, že jeden má dostatek místa, zatímco druhý je plný. Uchovejte si obě čísla v samostatných poznámkách, abyste viděli, která akce mění který součet.
Pochopte, co Drive pro desktop ukládá lokálně
Drive pro desktop nabízí streamování a zrcadlení. Zrcadlení uchovává plnou lokální kopii i kopii v cloudu. Streamování hlavně uchovává soubory online, zatímco soubory v používání nebo dostupné offline mohou stále zabírat místní prostor. Žádná z možností nezvyšuje vaši kvótu Google.
Pro notebook, který obvykle používáte online, může být streamování vhodné. Pro práci bez připojení k internetu si naplánujte, které soubory musí zůstat dostupné offline. Vyberte podle toho, jak zařízení používáte, místo abyste měnili nastavení jen kvůli zmizení varování.
Zdroj: Nápověda Google
Neodstraňujte synchronizovanou složku jen kvůli experimentu
Změny synchronizovaných souborů se mohou projevit na všech zařízeních. Postupujte podle kroků od Google při přechodu ze zrcadlení na streamování a počkejte, až synchronizace dokončí, než odstraníte staré lokální kopie.
Pokud si nejste jisti, zda se složka stále synchronizuje, zastavte se a nejprve to zkontrolujte. Složka, která vypadá jako záložní kopie, může být pracovní místo používané aplikací. Otevřete několik důležitých souborů z jejich určeného umístění, než vyčistíte starou složku.
Pokud je problém s online limitem
Zkontrolujte rozdělení úložiště Google a pak největší soubory na Disku. FreeUp může zmenšit podporované soubory na Disku, což sníží prostor, který tyto soubory zabírají online. Není to čistič disku notebooku a neměli byste očekávat okamžitou změnu v místní mezipaměti.
Pokud je problém pouze v počítači, řešte místní stahování, aplikace a nastavení synchronizace. Pokud jsou plné oba, pracujte na nich zvlášť a ověřte každý výsledek. To výrazně usnadní vyhnout se opakování změn, které vyřešily špatný problém.
